Wil je meer lezen over leven met maag- en/of slokdarmkanker? Kijk dan zeker even op de onderstaande websites. Mogelijk vind je daar nog meer waardevolle informatie voor jouw situatie.

Websites met waardevolle informatie

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties

De koepel van negentien kankerpatiëntenorganisaties, waaronder ook SPKS valt. Elke kanker patiëntenorganisatie maakt zich sterk voor patiënten met een bepaalde vorm van kanker en de gevolgen daarvan. De koepel behartigt de belangen en ondersteunt de lid organisaties.
www.nfk.nl

Informatie over soorten kanker

Hier vind je betrouwbare informatie over vele kankersoorten, de behandeling en de gevolgen van de behandeling. Ook biedt de website je de mogelijkheid in een “Community” je ervaringen met anderen uit te wisselen.
www.kanker.nl  

Erfelijke maagkanker

Soms is er in een familie een reden om te denken aan een erfelijke vorm van maagkanker (het diffuus-type maagkanker). Bijvoorbeeld wanneer maagkanker op jonge leeftijd voorkomt. Of wanneer er meerdere mensen met maagkanker in de familie zijn. Een andere reden kan zijn dat er (ook) lobulair-type borstkanker in de familie voorkomt. Je leest er meer over op de website. Tevens is er een besloten Facebookgroep.

www.erfelijkemaagkanker.nl

Facebookgroep CDH1 Mutatie

Integraal Kankercentrum Nederland

Onafhankelijk kennisinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. Het verzamelen en ontsluiten van essentiële en betrouwbare data en het aanbieden van informatie en inzichten aan zorgprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers.
www.iknl.nl

Alle vragen over mantelzorg

De landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur. Hier kun je terecht voor informatie, advies en een luisterend oor.
www.mantelzorg.nl

Informatie over vitamines en mineralen

Vitamines zijn chemische verbindingen die onmisbaar zijn voor het lichaam. Ze spelen een rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam. Vitamines komen voor in voeding. Het lichaam maakt ze niet of onvoldoende. Alles wat je wilt weten over vitamines en mineralen vind je hier.
www.vitamine-info.nl

Koningin Wilhelmina Fonds (KWF)

Al meer dan 70 jaar dé organisatie voor het inzamelen van gelden om kanker te bestrijden. Dankzij donateurs worden honderden onderzoeken gefinancierd naar kwaliteit van leven, preventie, opsporing en behandeling van kanker. Ook SPKS ontvangt van KWF subsidie voor haar werkzaamheden.
www.kwf.nl

Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO)

Deze brancheorganisatie versterkt haar 75 inloophuizen zodat zij mensen met kanker en hun naasten psychosociale zorg op maat kunnen bieden. In een inloophuis kun je terecht voor een goed gesprek, ontspanning of begeleiding. Zoek hier een inloophuis bij jou in de buurt.
www.ipso.nl 

Stichting Kankeroperatie

De stichting kankeroperatie is opgericht door de groep Chirurgische Oncologie Utrecht.
Het is een initiatief van Prof. dr. van Hillegersberg, oncologisch chirurg.
De stichting doet onderzoek naar huidige en nieuwe operatietechnieken en de combinatie van chirurgie met andere behandelingen. Via de website is het mogelijk vragen te stellen aan een team van specialisten. Ook vind je er video’s en patiëntervaringen die je verdere informatie kunnen geven.

www.kankeroperatie.nl

Back To Top