Dat je als maag- of slokdarmkanker (ex-)patiënt op sommige momenten dringend een toilet nodig hebt, zal je beslist herkennen. Iedereen die aan de maag- of slokdarm is geopereerd heeft korte of langere tijd problemen met het goed of lang kunnen “ophouden” van de ontlasting. Dit is het directe gevolg van de operatie. En heb je dan een openbaar toilet gevonden, dan staat daar vaak een lange wachtrij.

Voorrangspas voor het toilet

SPKS heeft voor de lotgenoten een voorrangspas voor het toilet ontwikkeld. Op deze pas, met het formaat van een betaalkaart, staat duidelijk de naam en het logo van SPKS leven met maag- en slokdarmkanker. Tevens is de tekst afgedrukt:

“”Ik kan niet wachten! De houder van deze kaart heeft om medische redenen dringend een toilet nodig. Bedankt voor uw begrip”.

Deze tekst is zowel in het Nederlands als in het Engels op de pas vermeld.
Met deze pas kun je om voorrang vragen bij openbare toiletten.

Tip

Er is een handige app “HogeNood“. Zet deze app op je telefoon. Ben je in de situatie dat je dringend een toilet nodig hebt, dan leidt de app je naar het dichtstbij zijnde toilet.
De app geeft een goed overzicht van de toiletten in jouw directe omgeving. De app geeft ook aan of de toiletruimte rolstoelvriendelijk is.

 

Deze pas is via het secretariaat gratis te bestellen door ziekenhuizen die resecties uitvoeren en door donateurs.

Ben je geen donateur van SPKS maar wel maag- of slokdarmkankerpatiënt? Bestel dan het pasje hieronder.

Back To Top