SPKS Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal

Wie zijn we?

voor patiënten, partners en naasten

SPKS is in 1995 opgericht onder de naam Stichting DOORGANG. Wij zijn er voor mensen met een vorm van kanker aan het spijsverteringskanaal:

  • Darmkanker
  • Maagkanker
  • Slokdarmkanker
  • Alvleesklierkanker


SPKS biedt een netwerkorganisatie voor kankerpatiënten, hun partners en voor hun naaste omgeving. Zij brengt deze met elkaar in contact en behartigt hun belangen. Daarnaast geeft SPKS voorlichting en bevordert zij wetenschappelijk onderzoek.

 

Een stoma of niet?

Een tumor in de endeldarm: is er een definitief stoma nodig? Een nieuwe video toont een gesprek tussen chirurg, patiënt en stomaverpleegkundige. Ook is er nu een video waarop een stomadrager vertelt hoe het is te leven met een stoma. "Mijn ervaring is dat een stoma het leven niet hoeft te beperken. Heb vertrouwen in jezelf."
>> Bekijk de video

Video Leven met een stoma
Bekijk ook de video Leven met een stoma, waarin stomadrager Thijs Fonville vertelt hoe het is te leven met een stoma.

Folders en een magazine voor u
Elke kankervorm aan het spijsverteringskanaal wordt behandeld in de SPKS folder 'Met elkaar, voor elkaar'. Ook is er een speciale brochure over een buismaagoperatie. In magazine Doorgang leest u nieuws over onder andere uw soort kanker.

Presentatie over dumping
Bekijk de diapresentatie van dr. Harold de Valk, internist-endocrionoloog UMC Utrecht over dumping.  Zie voor lijst vitamines waarop bloed periodiek gecontroleerd moet worden: dia 23.

Vergoedingen zorgverzekeringen 2015

Wilt u weten of u de lidmaatschapskosten bij uw zorgverzekeraar kunt declareren? Kijk dan op Initiates file downloaddeze lijst.

VOORRANGSPAS

Vraag hier uw voorrangspas aan

BUISMAAGPAS

EUROPESE CODE TEGEN KANKER

12 manieren om uw risico op kanker te verlagen