Onderzoek Waardevolle Wilsverklaringen

Denkt u wel eens na over uw wensen en grenzen als het gaat om medische behandeling aan het einde van uw leven? Doe dan mee aan het onderzoek ‘Waardevolle Wilversklaringen’! Deelname kost 10 tot 20 minuten.

Waar gaat het onderzoek over?

  • Wensen en grenzen als het gaat om zorg rond het levenseinde. Sommige mensen schrijven dit op in een wilsverklaring zoals een behandelverbod of euthanasieverzoek.
  • De waarden die onder de wensen en grenzen liggen: wat vindt iemand belangrijk in het leven, wat maakt het leven waardevol?
  • Hoe iemands grenzen en waarden kunnen veranderen in de loop van de tijd.

Wie kan meedoen?

Iedereen van 18 jaar of ouder die vragen wil beantwoorden over de zorg rond het eigen levenseinde.

Wat houdt deelname in?

U vult een vragenlijst in (online of op papier). De vragen gaan over wie u bent, wat u belangrijk vindt in uw leven, uw gezondheid, uw wensen als het gaat om uw levenseinde en wat u hier eventueel over heeft opgeschreven. Het invullen duurt 10 tot 20 minuten.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Wij gebruiken de resultaten om mensen te helpen om hun wensen, grenzen en waarden goed op te schrijven in wilsverklaringen. Dit kan helpen om later goede beslissingen te nemen, ook in onverwachte situaties. Zo krijgt de persoon de zorg die past bij wat diegene belangrijk vindt in het leven.

Hoe kan ik meedoen?

  • Online: ga naar waardevollewilsverklaringen.nlvoor de online vragenlijst.
  • Papier: Mail onderzoeker Iris Hartog of Myrthe van de Pavert via researchPC@lumc.nl of bel 071 – 529 7504. U ontvangt dan een papieren vragenlijst met een antwoordenvelop.

Informatiefolder onderzoek Waarde(n)volle Wilsverklaringen 2023-2024

Back To Top